Online dienstverlening, Drupal - Open Source CMS, SIMsite

Het vierde stokje is in handen van Nine van de Kamp, communicatiemedewerker gemeente Ooststellingwerf. SIM heeft hard gewerkt aan een nieuw CMS, toegespitst op de specifieke behoeften bij lokale overheden. Voordat deze eerste ontwikkeling bij de eindstreep is, gaat het door vele handen om gefinetuned, getest en geperfectioneerd te worden. Teamwork dus, net als bij een estafetterace. In deze interviewreeks vertellen een aantal betrokkenen over de co-creatie, hun persoonlijke bijdragen en ervaringen.

 Wat is jouw rol binnen de ontwikkeling van het nieuwe CMS?
“Onze gemeente is een van de deelnemers aan de pilot en samen met een collega beheer ik onze huidige website, dus wij voeren ook de tests voor het nieuwe CMS uit. Dat gebeurt via opdrachten die we van SIM krijgen. Ik heb geen technische achtergrond, dus ik kijk vooral naar het praktische gebruik; hoe werkt het CMS in de dagelijkse praktijk? Daarvoor krijgen we bewust geen specifieke instructies van SIM, want juist dan loop je tegen allerlei zaken aan.”

Nine foto 3

Nine van de Kamp, communicatiemedewerker gemeente Ooststellingwerf

 Waarom hebben jullie besloten mee te doen aan de pilot?
“Vooral om zelf invloed te hebben op het eindresultaat. Zoals we eerder deden voor de ontwikkeling van een nieuwe template, dat beviel heel goed. Het is fijn om één-op-ééncontact te hebben. Bovendien vind ik; als je niet mee wilt doen in de beginfase, mag je achteraf ook niet klagen als het product niet bevalt.”

 Waarom is het belangrijk dat dit via co-creatie gebeurt?
“Omdat alle betrokken personen en partijen hun eigen kijk hebben op zo’n CMS en hoe het uiteindelijk moet werken. Dat bleek al bij mij en mijn collega. Zij sloot bij de derde opdracht van SIM aan, de eerste twee deed ik alleen. Toen bleek meteen dat haar heel andere dingen opvielen. Terwijl we dezelfde functie en achtergrond hebben. Dus laat staan hoe verschillend er vanuit totaal andere functies, specialismen en disciplines naar gekeken wordt.”

 Wat vind je leerzaam en/of positief aan deze manier van werken?
“Je ziet gewoon dat het werkt, dat motiveert al. Ook de snelheid waarmee alle acties worden uitgevoerd, vind ik heel prettig. En wat natuurlijk heel positief is; over het eindresultaat heeft iedereen nagedacht.”

 Wat maakt dit product zo geschikt voor lokale overheden?
“SIM denkt actief mee over al zijn producten voor lokale overheden. Daardoor is SIM sowieso een fijne groep om mee samen te werken. Het grote voordeel van dit CMS zal voor de meeste lokale overheden zijn dat het minder arbeidsintensief is en extra mogelijkheden heeft. Dus we kunnen er meer mee doen in minder tijd. Dat is, zeker voor kleine gemeenten zoals Ooststellingwerf, een groot voordeel.”  

 Wie moeten we voor het volgende interview spreken en waarom?
Louisa Tang. Zij is functioneel tester bij SIM en controleert onder andere of de aanpassingen naar aanleiding van onze feedback inderdaad werken binnen het CMS.”

Ontdek de mogelijkheden van het nieuwe CMS 'SIMsite'

Meld je aan voor het SIMsite webinar 

Tijdens een interactieve webinar vertellen Roelof Schram en Twan Meijerink je alles over het nieuwe CMS van SIM 'SIMsite'.

Waarom deelnemen?

  • Sneak preview van SIMSite
  • Meer uitleg over Drupal
  • Mogelijkheid tot het stellen van vragen
  • Geen reistijd: je volgt het webinar gewoon thuis of op kantoor

* Meer informatie over datum en tijdstip volgt zo snel mogelijk. 

Ja, ik ben geïnteresseerd in het webinar