SIMsite, crisisbanner

Goede en overzichtelijke communicatie in tijden van een crisis zijn extreem belangrijk. Voor een lokale overheidsorganisatie wellicht nóg wel meer dan in het bedrijfsleven. In deze korte blog laten we een aantal voorbeelden zien hoe gemeenten en andere lokale overheden direct duidelijkheid geven over de status van het Coronavirus (COVID-19) met een crisisbanner.

Inzet van een crisisbanner

Voor veel organisaties is het inzetten van een crisisbanner de meest eenvoudige en voor de hand liggende optie. Hieronder hebben we een viertal voorbeelden verzameld.

Heeze-Leende en Valkenswaard

Deze gemeenten geven met de crisisbanner aan wat de impact is van het Coronavirus op de dienstverlening. Daarnaast is het mogelijk online de afspraak te verzetten of om meer informatie rondom een bepaalde product of dienst te bekijken.

Heeze Leende - Crisisbanner

 

Valkenswaard crisisbanner

Meierijstad

De gemeente Meierijstad verwijst naar verschillend belangrijke nieuwsitems. Zo kan je direct meer lezen over het laatste nieuws in de 'nieuwsfeed', wordt er verwezen naar het RIVM en is het ook mogelijk de afspraak te verzetten.

Meierijstad crisisbanner

BSR

Bij BSR wordt via de crisisbanner aangegeven dat het kantoor gedurende de aangescherpte landelijke maatregelen gesloten is en wel telefonisch te bereiken zijn.

BSR crisisbanner

 

Crisisbanner SIMsite3 

Klanten met onze nieuwe SIMsite Drupal oplossing kunnen deze optie direct zelf activeren binnen hun CMS. Voor SIMsite3 klanten dient er contact opgenomen te worden via onderstaand formulier. 

Specificaties 

Aanpak
Onze consultant installeert op afstand de crisisbanner en past hem naar jullie wensen aan. Omdat we de noodzaak van deze uitzonderlijke tijd begrijpen, doen we er alles aan op dit op zeer korte termijn voor jouw organisatie uit te voeren.

Tijdslimiet
Zodra je de crisisbanner aanzet heeft deze een tijdslimiet. Je kunt dit bijvoorbeeld instellen op 24uur. Mocht je dan de volgende dag weer de website bezoeken, dan krijg je de pop-up opnieuw. Het tijdslimiet is door ons aanpasbaar en is dus in te stellen naar wens.

Wysiwyg veld
De crisisbanner is zelf instelbaar in een wysiwyg veld. Zodra dit veld is ingevuld toont de crisisbanner. Je kunt de banner dus voor meerdere problemen gebruiken aangezien je de content zelf kan beheren in het CMS.

Overig
De kleur en de grootte kan worden aangepast en hij is ook op mobiele devices beschikbaar.

Gebruikt jullie organisatie SIMsite3 en wil je op een eenvoudige wijze klanten informeren over de status van het coronavirus binnen jouw gemeente? Vul dan onderstaand contactformulier in. 

Ja, ik wil graag meer informatie over crisisbanner van SIMsite3