Gineke Hoogendoorn werkt sinds 1 april 2016 (nee geen grap) bij SIM. Als productowner is zij dagelijks bezig met onze oplossing SIMkcs. Benieuwd wat haar drijfveren zijn bij SIM? We stelden haar een aantal vragen. 


Bij SIM hebben we de ambitie om online dienstverlening iedere dag makkelijker te maken voor alle inwoners en ondernemers van Nederland. Waarom vind jij dit belangrijk?

Gineke Hoogendoorn

Het contact met de lokale overheid makkelijker maken door de online dienstverlening persoonlijk aan te bieden. Dit doe ik door de diensten die we aanbieden achter bijvoorbeeld DigiD tegen het licht te houden. Waarom een formulier invullen als je ook een vinkje kan zetten dat je ook dit jaar een parkeervergunning nodig hebt. Daarnaast help ik het klantcontactcentrum om de vragen die via verschillende kanalen binnen komen zo effectief en goed mogelijk af te handelen.  

Welke kernwaarde van SIM past het beste bij jou?

“We geloven in de kracht van samen” . Deze kernwaarde past bij mij omdat ik geen solist ben, maar een team player. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! Dit vind ik een mooi gezegde. 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Ik begin meestal rond 8:30 uur en bepaal dan welke acties de hoogste prioriteit hebben voor die dag. Dan volgt een dagelijkse standup met het Development team. Als productowner ligt mijn main focus op het voorbereiden van de werkvoorraad voor dit team. De werkvoorraad en prioritering wordt bepaald door onze klanten en andere stakeholders (intern en extern). Ik volg daarom dagelijks de feedback op onze producten via verschillende kanalen waaronder SIM Social Intranet. Het promoten van onze oplossingen voor e-dienstverlening ligt ook deels bij mij. Zo maak ik releasenotes en filmpjes. Het is natuurlijk zonde om te werken aan verbeteringen zonder dat je dit laat zien. 

Wat maakt je werk zo leuk? 

Het samenwerken met verschillende klanten en collega's, aan producten en diensten, in een markt die niet stil staat.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit? 

Fit wakker worden, krantje lezen buiten in de zon met een ontbijtje erbij. Daarna op de racefiets een niet vooruit bedacht rondje fietsen (beginnen met tegenwind). Douchen en dan ’s avonds lekker borrelen en eten (maar niet zelf koken).

Op vrijdagmiddag gaat in onze eigen bruine kroeg de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure heb jij toegevoegd aan SIM's Spotify list?

Top of the world van de Carpenters natuurlijk!
 

Heb jij een vraag voor Gineke? Stel hem hier!