Online dienstverlening, Lokale overheid, Website
Onze top drie websites die niet mogen ontbreken als bladwijzer in de browser van alle webmasters en online redacteuren.

Het jaar zit er alweer bijna op. Een bijzonder jaar gekenmerkt door o.a. een drukke verkiezingstijd en thema's als de AVG en toegankelijkheidseisen. Vooral het laatste krijgt veel aandacht vanuit de overheid en media. Zo had Editie NL onlangs een item over 'digibeten' in Nederland.

Onze UX designer probeert in zijn dagelijkse werk ook zoveel mogelijk rekening mee te houden met alle doelgroepen. Speciaal voor deze blog deelt hij zijn top drie websites die niet mogen ontbreken als bladwijzer in de browser van alle webmasters en online medewerkers. 

Squoosh

Je kent het vast wel: na een evenement levert de fotograaf een aantal prachtige foto's aan, maar zowel qua afmetingen als qua bestandsgrootte zijn deze niet geschikt om op de website bij een nieuwsbericht te plaatsen. Voor het eenvoudig verkleinen van foto's heb je geen dure software meer nodig: met Squoosh doe je dit supersnel binnen je browser. Te grote afbeeldingen kun je eenvoudig uploaden of slepen, waarna je de afbeelding voor het web kunt optimaliseren door bijvoorbeeld het formaat aan te passen of het aantal kleuren iets terug te brengen. Een foto van zo'n 4 Mb maak je op deze manier tot maar liefst 99% kleiner!

Squoosh

 

We Are Colorblind

Wereldwijd zijn meer dan 300 miljoen mensen kleurenblind. De website wearecolorblind.com staat vol artikelen, hulpmiddelen en goede (en slechte!) voorbeelden van kleurgebruik binnen apps en op websites. Verplichte kost voor iedereen die toegankelijkheid hoog op de agenda heeft staan.

We are colorblind

Funkify

Over toegankelijkheid gesproken, de betaversie van Funkify is onlangs uitgebracht. Hoe ziet jouw producttekst eruit voor iemand die dyslectisch is? Hoe eenvoudig is het om een afspraak te maken als je last hebt van een cognitieve stoornis? Funkify is een extensie voor Chrome waarmee je, via verschillende persona's zoals Blurry Bianca, Trembling Trevor of Elderly Ellen, zelf kunt beleven hoe het is om je website te gebruiken met een beperking.

 

Funkify

Mis nooit de laatste tips...

Schrijf je nu in!