Drupal - Open Source CMS, Website, microsite, werkenbij, subsite

Wat willen onze klanten? Een veilig en betrouwbaar CMS dat is toegespitst op de wensen van lokale overheden, waterschappen en provincies, én dat toekomstbestendig is. Dan praten we wat mij betreft over SIMsite Drupal. Het CMS past als een maatpak, zoals SIMsite 3, maar kan steunen op een grote community op de achtergrond. En het heeft 2 awards gewonnen, dat is niet voor niets.

SIM heeft met SIMsite3 nog een eigen ontwikkeld CMS in huis. Prachtig zo’n maatpak, maar in deze tijd waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en wensen van gebruikers toenemen, gaat het knellen. Als een klant bijvoorbeeld een kaart op de website wil tonen, kunnen we met SIMsite Drupal kiezen uit tientallen modules die we verder op maat kunnen maken. Voor SIMsite 3 moeten we eerst het ontwerp en de werking zelf bedenken en dan nog volledig ontwikkelen. Dat kost veel tijd en geld. Daar heeft niemand voordeel bij.

Twan-Drupal-SIMsite

De kracht van communities

Om onze klanten te kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben, is naar mijn mening de overstap naar SIMsite Drupal essentieel. En dit is waarom. We hebben het gemaakt in co creatie met onze klanten. Het heeft de kracht van community software. Wereldwijd zijn er zo’n 60.000 ontwikkelaars actief met Drupal bezig. De ontwikkeling van nieuwe modules gaat daardoor heel snel. Ook andere overheden werken al met Drupal. Het is een bewezen systeem en er zijn al veel specifieke modules gericht op overheden beschikbaar. Ook kun je kiezen uit verschillende templates die gemakkelijk te wisselen zijn waarmee je de perfecte toptakensite kunt aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld 9 maanden een toptakenwebsite bieden en tijdens het toeristenseizoen een splitdesign kiezen om het toerisme uit te lichten met een druk op de knop.

Maximale impact

Met SIMsite Drupal kunnen onze klanten écht maximale impact maken. We wonnen niet voor niets de Nederlandse en Internationale Splash Award vorig jaar. Enkele features die SIMsite Drupal biedt versus SIMsite3 en waarvan webmasters van onze klanten aangeven dat ze die nodig hebben:

  • Crisisfunctie waarbij het mogelijk is om in een keer een bericht te plaatsen op de hele website bij een probleem of crisis.
  • Vriendelijke url’s.
  • Betere snelheid/performance.
  • Afbeeldingen die automatisch door het systeem passend worden gemaakt zodat ze passen en juist tonen in de verschillende templates.
  • Spelling checker.
  • Versiebeheer zodat je makkelijk terug kunt naar een eerdere versie van een tekst.
  • Via CSS makkelijk aanpassen van bijvoorbeeld kleuren.
  • Content locking, zodat redacteuren elkaars content niet kunnen overschrijven als ze tegelijkertijd proberen te werken in dezelfde pagina.
  • Bulkupdate als je bijvoorbeeld een aantal pagina’s tegelijkertijd offline wilt zetten, of een auteursnaam op meerdere plaatsen tegelijk wilt wijzigen.
  • Een makkelijk te gebruiken SEO tool om goede vindbaarheid binnen Google te bereiken.

En de mogelijkheid voor een meertalige voorkant komt eraan. Ook een veelgevraagde functionaliteit.

Content op maat

Ook in de toekomst blijft SIMsite Drupal lekker passen. Het is de trend om content steeds meer op maat van de individuele bezoeker aan te bieden, dat noemen we personalisatie. Bezoekers verwachten dat. Maar het waarborgen van privacy en voldoen aan de AVG speelt hierin een grote rol. Binnen die kaders kijken we dit jaar welke mogelijkheden er zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden of overtuigd om zelf aan de slag te gaan met een Drupal website? Neem contact met ons op voor een demo.

Twan Meijerink

Twan Meijerink
Product owner SIMsite Drupal

Ja, ik wil graag meer informatie over een Drupal website