Drupal - Open Source CMS, SIMsite, Website

Jordy Klaassen, consultant, aan het woord.

De keuze is gemaakt: je organisatie stapt over naar SIMsite Drupal. Het heeft meer mogelijkheden, het is toekomstbestendig en nieuwe functionaliteiten zijn dankzij open source voor de hele community beschikbaar. Maar wat komt er kijken bij de migratie en hoe zorg je dat die soepel verloopt?

SIM zou SIM niet zijn als we daar geen gedegen oplossing voor bieden. Op basis van onze brede ervaring bij overheden hebben we een aanpak ontwikkeld die tot in de puntjes is gefinetuned. We weten wat werkt en wat niet. In 10 tot 14 projectdagen begeleiden wij de migratie, zorgen dat iedereen is getraind in het CMS en kennis heeft van de recente ontwikkelingen. Het einddoel: na afloop van het traject staat een goed gestructureerde en makkelijk te beheren website live die voldoet aan de vraag van de inwoners. Daar zit onze meerwaarde.

Hoeveel tijd gaat dat kosten?

Drupalwebsite-laptop

Dat is een van de eerste vragen die we krijgen van klanten. In theorie is een migratie van een website van een gemiddelde gemeente in 10 weken te migreren. Of dit lukt is afhankelijk van een aantal factoren en dat laten we niet aan het toeval over. Voordat we met het project starten, stemmen we goed af met de klant wat nodig is. Op het moment dat we beginnen zijn randvoorwaarden, zoals bezetting en vrijmaken van de agenda voor de inrichting van content dan ook afgesproken en staat de einddatum vast. De mogelijkheden zijn bij elke klant weer wat anders. Maar dat er slechts 10 tot 14 projectdagen nodig zijn voor een goed eindresultaat is een bewezen aanpak met de naam SIM Sitekick.

De SIM Sitekick bestaat uit een zestal heldere stappen:

  1. Kick off
  2. Structuur/ geraamte van de website en vormgeving
  3. Inrichten contentpagina’s, werking van het CMS
  4. Verhogen van het kennisniveau gebaseerd op de recentste onderzoeken op het gebied van data gedreven werken, mobiele vriendelijkheid van website, meten en analyseren van gegevens, toegankelijkheid
  5. Livegang: commitment voor slagvaardig met content bezig zijn is voorwaarde
  6. Nazorg en evaluatie: wat ligt er nog, wat willen we nog verbeteren.

Is het echt zo simpel?

Kijk, Rome is ook niet in een dag gebouwd. Er zit echt wel werk aan vast. Maar onze consultants leiden het migratieteam er stapsgewijs doorheen. Het is net als op de sportschool als je een personal trainer in de arm neemt om een doel te bereiken. Je hoeft je dan vervolgens geen zorgen te maken over het trainingsschema, de rusttijden, een dieetplan. Dat doet de personal trainer voor je. Hij coacht en faciliteert je, zodat je je alleen maar op je training hoeft te richten. In het migratietraject zijn wij je personal trainer. Wij nemen je zorgen uit handen en verhogen je kennisniveau op het gebied van online dienstverlening, zodat je het werk dat nodig is goed kunt uitvoeren.

En het resultaat?

Klanten zijn achteraf positief en trots. Bij de start van het migratietraject zien ze er vaak een beetje tegenop. Het is nieuw en spannend. Er moet veel content worden overgezet, het extra werk moet vaak naast de normale taken. Het is een hele klus. De projectdagen zijn intensief. Maar het is ook een mooie kans om content op te schonen en meer betrokkenheid te creëren tussen collega’s. Mensen vinden het vaak ontzettend leuk om deel te nemen aan het traject. Het geeft ze veel voldoening, doordat ze in principe wekelijks op een vast moment bij elkaar komen en bezig zijn met verbeteren. Iets nieuws opbouwen geeft mensen een goed gevoel. En met SIM als kennispartner voor alle trends op het gebied van online dienstverlening kunnen ze op ons vertrouwen.

Dus staat er bij jouw organisatie en migratie aan te komen? Neem plaats op de bijrijdersstoel. Je hoeft je geen kopzorgen te maken met SIM aan het stuur.

Bekijk hieronder de video waarin gemeente Krimpenerwaard hun ervaring deelt over SIMsite Drupal.

Gemeente Krimpenerwaard over SIMsite Drupal

 Jordy Klaassen
Wil je meer weten over de overstap naar SIMsite Drupal? Ik vertel het je graag. Laat hieronder je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Jordy Klaassen
Consultant

Ja, ik wil graag meer informatie over SIMsite Drupal